Еколог Фонду взяв участь у галузевій дискусії

08.07.2024
4 липня відбувся вебінар на тему "Фінансовий ринок в Україні: управління кліматичними ризиками" пройшла потужна експертна дискусія, за участі головного спеціаліста з соціально-екологічного менеджменту Фонду Ярослава Ковгана.

Ярослав розповів про потенціал фінансових установ в управлінні екологічними й соціальними ризиками та висвітлив зростаючі їх спроможності на цьому шляху. Також спікер окреслив розвиток та вдосконалення стратегій управління ризиками на прикладі Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.
 
"Фонд має на меті забезпечення доступу до фінансування для малих фермерських господарств (тобто тих, що експлуатують угіддя до 500 га) та підтримки розвитку фінансового сектору України, враховуючи принципи сталого управління. Для досягнення цієї мети Фонд співпрацює з фінансовими установами-партнерами (ФУП) в Україні. СЕСУ Фонду та Посібник з СЕСУ для ФУП розроблені на базі Екологічних та Соціальних Стандартах Світового банку", - зазначив Ярослав.

Окрім нашого фахівця до дискусії були залучені інші спеціалісти сектору, Первін Дадашова - Директорка Департаменту фінансової стабільності Національний банк України, кандидатка економічних наук, PhD у галузі фінансів, старша викладачка кафедри фінансів НУ "Києво-Могилянська академія" та Катерина Чечуліна - кваліфікована радниця з банківської та фінансової практики в CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang Ukraine, членкиня ASDE. Має значний досвід роботи в секторах, пов’язаних із зеленим фінансуванням та міжнародною банківською справою, а також з англійським та українським правом.