Фонд підписав договори співпраці та гарантії із Банком Кредит Дніпро

26.09.2024

Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві підписав договори співпраці та гарантії з Банком Кредит Дніпро. Ці угоди відкривають нові можливості для клієнтів Банку отримати доступне фінансування для розвитку власного сільськогосподарського комплексу, при цьому забезпечуючи Банку гарантію часткової компенсації до 50% непогашеної суми основного боргу від Фонду.

Продукт Фонду спрямований на підтримку мікропідприємств, малих та середніх підприємств, основним видом діяльності яких є виробництво сільськогосподарської продукції. Основними критеріями для позичальників є наявність досвіду в сільському господарстві понад 1 рік, а також володіння або користування підприємством. У випадку, якщо підприємство функціонує менше року, необхідно надати бізнес-план. Крім того, площа оброблюваної землі не повинна перевищувати 500 гектарів.

Отримані кредитні кошти фермерські господарства зможуть використовувати для придбання сільськогосподарських земель, техніки та обладнання для виробництва, що дозволить їм підвищити ефективність та продуктивність їхньої діяльності.

«Підписання угод є важливим кроком у підтримці аграріїв та розвитку сільського господарства в Україні. Завдяки спільним зусиллям з Банком Кредит Дніпро ми зможемо створити умови для успішного розвитку фермерських господарств», — зазначив Олег Приходько, голова правління Фонду. «Ми впевнені, що це співробітництво стане основою для зміцнення аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки в країні».