Фонд повідомив про старт своєї діяльності

26.01.2024

 

Сьогодні в житті відбулася надзвичайно важлива подія, оскільки Фонд оголосив про початок своєї діяльності з надання часткових гарантій за кредитами, що надаватимуть банки сільгоспвиробникам та фермерам.

 

Голова Правління Фонду Олег Приходько розповів про історію створення Фонду, основні особливості діяльності та про умови першого продукту Фонду- портфельні гарантії програму Фонду із забезпечення підтримки суб’єктів мікропідприємництва, малого та середнього підприємництва, фізичних осіб - підприємців, що провадять діяльність у галузі сільського господарства, шляхом часткового гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів за кредитними договорами та алгоритмом надання портфельних гарантій.

Фонд виступає як один з важливих інструментів у забезпеченні фінансової стабільності для сільськогосподарських підприємств, покращуючи їм доступ до кредитування через банки-партнери.

Фонд планує активно взаємодіяти з місцевими фермерськими об'єднаннями та агровиробниками, надаючи їм необхідну підтримку щодо механізму фукціонування програм Фонду. Цей крок є важливим для забезпечення сталого розвитку аграрного сектору та підтримки сільськогосподарських виробників, і для цього Фонд буде активно співпрацювати з провідними банками України для інтенсифікації надання кредитів, які будуть частково гарантовані Фондом.

Початок роботи Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві визначає новий етап у розвитку аграрної галузі, шляхом державної підтримки фінансових механізмів які сприятимуть сталому зростанню сільського-господарського виробництва.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Артем Чорноморов, Голова Представництва Світового банку в Україні Геворг Саркісян, керівник торговельно-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Альберто Фернандес-Дієс, регіональний менеджер IFC в Україні Ліза Кестнер Крістіан Хелл керівник сектору операцій Європейського Союзу привітали Фонд, представників банківського сектору та особливо аграріїв України з цією подією та початком діяльності нової фінансової інституції, яка сприятиме діяльності та розвитку сільгоспвиробників.