Фонд приєднується до спільноти Європейської асоціації гарантійних установ (АЕСМ)

22.02.2024

Раді поділитися з нашим партнерами чудовою новиною про те, що з 21.02.2024 року Фонд став повноправним членом Європейської асоціації гарантійних установ (AECM) https://aecm.eu/, яка об’єднує гарантійні установи 31 країн Європи.

Фонд приєднався до надзвичайно потужної платформи для обміну передовим практичним досвідом з різноманітних операційних питань у сфері кредитних гарантій. Співпраця з членами AECM  - це безпосередня участь у консультаціях, семінарах і трейнінгах щодо функціонування та розвитку гарантійних інструментів, доступ до  відповідної технічної інформації, статистичних даних, досліджень та інших публікацій для підтримки та просування інструменту гарантії. Всі можливості, що надає йому членство в АЕСМ, Фонд спрямує на вдосконалення своїх гарантійних продуктів та покращення умов доступу українських виробників до банківського фінансування.

AECM представляє інтереси своїх установ-членів як у європейських інституціях, таких як Європейська комісія, Європейський парламент і Рада, так і перед іншими багатосторонніми органами, серед яких Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Європейський інвестиційний фонд (EIF), Банк міжнародних розрахунків (BIS), Світовий банк тощо. Асоціація займається переважно питаннями, пов’язаними з регулюванням державної допомоги, що стосується гарантійних інструментів на внутрішньому ринку, європейських програм підтримки бізнесу та пруденційного нагляду.