Фонд прогарантував перший інвестиційний кредит для агровиробника з Херсонської області

13.06.2024

Агровиробник з Херсонщини отримав для розвитку свого бізнесу 1 млн грн кредиту в Укргазбанку. Гарантія Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві покрила в цьому випадку 500 тис. грн, забезпечивши надійний початок для інвестицій. 

Отриманий кредит дозволить агровиробнику придбати обладнання для покращення виробничих процесів, зокрема оприскувач та машину для пакування зерна. Цей успішний приклад свідчить про те, що незважаючи на складну економічну ситуацію викликану агресією росії сільгоспвиробники не тільки думають, а фактично продовжують розвиватися та інвестують в розвиток та модернізацію власного виробництва. 

Під час повномаштабного вторгнення інвестиції в сільське господарство стають критично важливими для забезпечення сталого розвитку агросектору. Капіталовкладення у сучасне обладнання та технології допомагають агровиробникам оптимізувати виробничі процеси та забезпечують ефективність виробництва, особливо це важливо для деокупованих та прифронтових територій, таких як Херсонщина, адже галузь там перебуває під постійним ризиком. Враховуючи нестабільність ситуації в регіоні, такі інвестиції є не лише ключовим елементом розвитку бізнесу, але й сприяють збереженню робочих місць та економічному оздоровленню територій.

Довідка.
Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві підтримує сільські підприємства, забезпечуючи часткове гарантування їхніх кредитних зобов'язань. Це допомагає знизити ризики для банків та сприяє доступності фінансових послуг для аграрного сектору. Фонд вже уклав угоди про співпрацю з Укргазбанком, Ощадбанком та Прокредит банком, та вже надав перші кредити агровиробникам, що сприяло їхньому розвитку та модернізації.