Розвиток гарантійних механізмів: Фонд взяв участь у міжнародному тренінгу

18.10.2024
Представник Фонду взяв участь в операційному тренінгу, організованому Європейською Асоціацією гарантійних установ (AECM) за сприяння Організації з розвитку підприємництва (ODA) Республіки Молдова, який відбувся в Кишиневі.

Учасники тренінгу обмінювались досвідом запровадження інноваційних гарантійних продуктів та розглядали підходи до оцінки впливу інструменту кредитних гарантій на економіку. Сесії включали змістовні презентації від провідних гарантійних установ, банків сприяння розвитку, міжнародних організацій та консалтингових компаній, що викликали жваві та корисні обговорення, сприяючи співпраці серед учасників.
 
"Такі заходи не лише поглиблюють наші знання, але й зміцнюють робочі зв'язки із зарубіжними колегами, які є критично важливими для розвитку гарантійних механізмів в аграрному секторі. Також приємно було дізнатись, що напрацювання Фонду з удосконалення його гарантійної програми цілком відповідають останнім тенденціям та кращій практиці європейських гарантійних установ", - зазначив Олександр Воронович, керівник відділу гарантій Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.
 
Цей тренінг відкриває нові можливості для розвитку гарантійних механізмів в Україні.