Уряд збільшив статутний капітал Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

06.09.2024
Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову, відповідно до якої статутний капітал Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві збільшили на майже 82 млн гривень. Загальний розмір статутного капіталу Фонду складатиме 817,6 млн грн.
 
За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля, цей крок є частиною зусиль Уряду з підтримки аграрного сектора в умовах воєнного стану та внаслідок російської агресії.
 
«Це ще одна допомога від держави для малих сільгоспвиробників у складні часи. Закликаю кожного аграрія користуватися підтримкою. Нам важливо, аби підприємства ставали сильнішими і розвивалися. Адже аграрії сьогодні тримають соціальний баланс на селі і наповнюють бюджет воюючої країни», – наголосив Віталій Коваль.
 
В свою чергу голова Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві Олег Приходько зазначив: «Збільшення статутного капіталу Фонду є важливим кроком для забезпечення стабільності та підтримки малих сільгоспвиробників в Україні. Це дозволить Фонду збільшити фінансову підтримку аграріям у складні часи через надання гарантій Фонду за кредитами банків для таких сільгоспвиробників.